UiTM Lakar Sejarah, 35,685 Orang Warga UiTM Sertai Program Gotong-Royong Serentak di Semua Kampus Seluruh Negara

Title

UiTM Lakar Sejarah, 35,685 Orang Warga UiTM Sertai Program Gotong-Royong Serentak di Semua Kampus Seluruh Negara

Description

SHAH ALAM, 29 SEPTEMBER 2023 – UiTM telah melakar sejarah apabila program gotong-royong serentak merangkumi 34 kampus cawangan

di seluruh negara dengan penyertaan seramai lebih 35,685 orang warga UiTM dicatatkan di dalam "THE MALAYSIA BOOK OF RECORDS. Majlis Gotong-Royong Perdana yang dianjurkan oleh Jabatan Infrastruktur Pejabat Pembangunan Infrastruktur & Infostruktur (PPII) dengan kerjasama Bahagian Hal Ehwal Pelajar ini bertemakan "KITA, KAMPUS DAN ALAM".

Tema ini tidak dipilih secara rawak, sebaliknya ia ditentukan kerana mengandungi makna yang mendalam. Ia membawa maksud bahawa ada perhubungan erat di antara ketiga-tiga elemen ini. Semua ini adalah untuk memastikan bahawa kampus UiTM kekal kondusif dan alam sekitar kita terjaga daripada kemusnahan yang disebabkan oleh tindakan kita sebagai manusia.

Date

Files

ProgramGotongRoyongPerdana-full.jpg

Collection

Tags

Citation

“UiTM Lakar Sejarah, 35,685 Orang Warga UiTM Sertai Program Gotong-Royong Serentak di Semua Kampus Seluruh Negara,” Minda Naib Canselor UiTM, accessed June 17, 2024, https://mindanc.uitm.edu.my/items/show/500.

Output Formats

Geolocation