UiTM Kembangkan Ilmu Kriminologi Kewangan Hasil Kerjasama Dengan SPRM Dan Universiti Antarabangsa Di United Kingdom

UiTM-SPRM-UK-4-576x1024.jpeg
UiTM-SPRM-UK-2-768x576.jpeg
UiTM-SPRM-UK-1.jpeg

Title

UiTM Kembangkan Ilmu Kriminologi Kewangan Hasil Kerjasama Dengan SPRM Dan Universiti Antarabangsa Di United Kingdom

Description

CAMBRIDGE, 25 OGOS 2022 – Universiti Teknologi MARA (UiTM) melalui Institut Penyelidikan Perakaunan (ARI) telah memperkenal dan mengembangkan ilmu kriminologi kewangan ke peringkat antarabangsa dalam satu persidangan yang diadakan di Tritity Hall, Cambridge University pada hari ini. Persidangan itu telah dirasmikan oleh Tan Sri Dato Sri Azam Baki, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) manakala Naib Canselor UiTM, Prof. Datuk Ts. Dr. Hjh. Roziah Mohd Janor telah merasmikan sesi penutup persidangan tersebut.
Dalam ucaptama Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Dato Sri Azam Baki berkata, “Kerjasama dan tindak balas global yang diselaraskan dengan baik akan meningkatkan budaya organisasi dan tingkah laku beretika yang positif untuk memerangi rasuah, penipuan dan jenayah ekonomi.

Date

Collection

Tags

Citation

“UiTM Kembangkan Ilmu Kriminologi Kewangan Hasil Kerjasama Dengan SPRM Dan Universiti Antarabangsa Di United Kingdom,” Minda Naib Canselor UiTM, accessed April 21, 2024, https://mindanc.uitm.edu.my/items/show/322.

Output Formats

Geolocation